Området

LÄGENHET Marbella - Puerto banus


Puerto Banus är en hamn strax utanför Marbella, byggd av José Banus som en fristad för kändisar. Med tiden har många av dessa dock flyttat till nya och mer avskilda ställen. Hamnen har plats för 915 båtar i olika storlekar.
Vid hamnen finns en liten stad med trånga gränder kantade av vita hus med restauranger, caféer och nattklubbar samt varuhuset El Corte Inglés. Här finns även affärer som Dior, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana och Versace. Några restauranger som är värda ett besök är Pravda, Tango (argentinsk), Naga (thai), Luna Rossa (italiensk) Los Bandidos och La Ola. Det finns många strandnära lunchställen, en multibiograf som visar en film i original (ej dubbad) i veckan, samt badstränder på båda sidorna om hamnen.

Varje lördag hålls en jätte stor marknad på gatorna runt Centro Plaza som är jätte populär.
Se länk

Puerto Banus besöks av drygt 4 000 000 människor varje år. Nattlivet är det största dragplåstret.
Den lyxiga småbåtshamnen i Puerto Banús ligger 7,5 km från Marbella centrum. Malagas flygplats ligger 60 km bort och Gibraltars flygplats ligger 70km bort.
Se länk

Privilegierad av det behagliga klimatet erbjuder Puerto Banus runt 320 soldagar per år.
Designat som en exklusiv hamn för det internationella jet-set folket, är Puerto Banús ett av de mest exklusiva områdena på Costa del Sol.

Njut av solen medans du tar en promenad eller sitter på en av de många restaurangerna och kaféer runt hamnen och tittar på alla lyxbåtarna och lyxbilar som kör förbi. Det flesta topp designer har affärer här och dessutom finns det tre köpcentrum, inklusive Spaniens mest kända varuhus, El Corte Inglés.

Puerto Banús väcks till liv på kvällarna när alla gator, barer, klubbar, casino och bion fylls med lokalbefolkningen och turister som går ut för att njuta av all lyx och glamour som Puerto Banus nattliv har att erbjuda.

För underhållning under dagarna finns det trendiga beachklubbar på stränderna som erbjuder allt du behöver för lite lyx avkoppling som extra stora solstolar, chill-out musik, cocktails och mycket mer. Golfare är väl omhändertagna med ett utmärkt urval av golfbanor i närliggande Golf Valley.

Om du letar efter lyx och glamour med utmärkta anläggningar, se då till att du besöker Puerto Banús.

En dagstur kan du besöka andra delar i Costa Del Sol, Marbella, Fuengirola, Malaga, Gibraltar eller portugal. När man ändå är i Gibraltar kan man ta en båttur till Marocko i Afrika, eller 2 timmars bilresa till Sierra Nevada för att åka skidor i solen Alhamra i Granada.

GOLFBANOR som ligger i närhet av lägenheten är :

- Club de Golf Aloha
- Real Club de Golf Las Brisas
- Magna Marbella Golf
- Holiday Golf
- Los Naranjos Campo de Golf


Cádizprovinsens största vattenland ligger i El Puerto de Santa Maria – Aqualand Bahia (även känd som Aquasherry) Fuengirola ZOO.

Lekparker för barn i området hittar du på denna länk.

Video om puerto banus: Källa - semesterbostad-spanien.se


 

VÄLKOMMEN